Evelien Tsang – coach en oprichter van Ik & Mijn Geluk

Ik & Mijn Geluk is opgericht door Evelien Tsang. Als kind van Chinese ouders weet ze maar al te goed hoe het is om op te groeien tussen twee verschillende culturen. De eerste paar jaar van haar leven woonde ze bij een Nederlands gastgezin omdat haar ouders druk bezig waren met het opzetten van hun Chinese restaurant. Ze groeide dus op met hard werken en geld verdienen als norm. Vanuit deze prestatieverwachting volgde ze een economische studie en opende ze een eigen horecazaak. Maar na een paar keer te zijn overvallen kwam ze tot een keerpunt. Was dit het nou wat ze de rest van haar leven wilde doen? Werd ze hier echt gelukkig van? Ze kwam tot het besef dat ze al die tijd leefde naar de prestatieverwachting van haar ouders en besloot het roer om te gooien. Ze ging kiezen voor zichzelf en doen wat haar gelukkig maakte. Dit was het begin van Ik & Mijn Geluk.

Over mij Evelien Tsang
Ik & Mijn Geluk Evelien Tsang

Het ontstaan van Ik & Mijn Geluk

Om haar eigen ervaringen te delen en mensen te helpen die ook gevangen zitten in twee culturen, heeft Evelien in 2016 Ik & Mijn Geluk opgezet. Dit platform staat vol tips, tools en producten om een gelukkig(er) leven te leiden. Het gaat niet alleen om leven tussen twee culturen, maar ook over vallen en opstaan, continu kiezen voor je eigen weg en omgaan met de angst om te falen.

Evelien: “Vroeger was ik een heel andere ik dan nu. Ik ben opgevoed met de regel om altijd lief te zijn, te luisteren en niet te veel te praten over mijn gevoelens. Maar door schade en schande heb ik geleerd om mezelf vooraan te zetten. Dit is niet egoïstisch, maar de sleutel tot mijn geluk geweest. Veel kinderen van twee culturen worden een soort mantelzorger voor hun ouders. Ze kiezen een studie omdat hun ouders dat graag willen of ze gaan mee naar de dokter als vertaler. Maar het is belangrijk om jezelf bovenaan te zetten. Dit platform heet niet voor niets Ik & Mijn Geluk, om je eraan te herinneren dat jij altijd op de eerste plaats komt.”

Schrijf je in voor een van de cursussen!

Bekijk het aanbod