Ik & Mijn Gezondheid

Ik & Mijn Geluk gaat uit van drie pilaren van vitaliteit: (mentale en fysieke) rust, voeding en beweging. In de blogs van de categorie Ik & Mijn Gezondheid krijg je inspiratie over hoe je vitaal kunt blijven. Een vitaal mens voelt zich lichamelijk en geestelijk vrij én geniet meer van het leven.

Gezond leven, lichamelijk én geestelijk

De huidige maatschappij vraagt veel van je. Hierdoor kun je stress ervaren, veel aan je hoofd hebben en ’s avonds moeilijk in slaap komen. Als je niet voldoende hebt geslapen en veel aan je hoofd hebt, kun je moeilijk de energie vinden om gezond te eten en kan koken er nogal eens bij inschieten. En aan een rondje door de sportschool moet je dan ook niet denken. Dit maakt je opgejaagd, emotioneel en futloos. Je komt in een negatieve vicieuze cirkel terecht.

Daarbij komt dat als je leeft tussen twee culturen, je thuis andere normen en waarden hebt dan de Nederlandse maatschappij. Je hebt letterlijk te maken met een andere keuken. Het kan daarom lastig zijn om te bedenken wat echte gezonde voeding is. De gezonde ingrediënten van thuis liggen niet standaard in de schappen van de supermarkt. Wat moet je dan eten om gezond te blijven?

In deze blogs lees je alles over regelmatig sporten, voedzaam eten en het creëren van rustmomenten. Zodat je goed voor jezelf kunt zorgen – voor lichaam én geest – en de juiste balans kunt vasthouden tussen knallen en ontspannen.

Ik & Mijn Gezondheid
ik & mijn gezondheid sporten
ik & mijn gezondheid voeding
ik & mijn gezondheid rust

Schrijf je in voor een van de cursussen!

Bekijk het aanbod